“DIGITAAL MAAR VOORAL PERSOONLIJK"

Verkeer

Bewegingsvrijheid: gaan en staan waar u maar wilt.

Uw eigen vervoersmiddel geeft u de mogelijkheid om grenzen te verleggen. Letterlijk en figuurlijk. U kunt ermee naar uw werk rijden en u kunt er ook mee op vakantie gaan. In onze drukke samenleving gaan met die vrijheid echter ook risico’s gepaard. Daarom speelt u op zeker met onze motorrijtuigenverzekeringen. Een motorrijtuig heeft altijd een verplichte Aansprakelijkheidsverzekering (WA).

Verzekeringsplicht motorrijtuigenverzekering
Zolang uw auto, motor of bromfiets op uw naam staat bij het RDW moet u minimaal WA verzekerd zijn, ook al staat deze ongebruikt in een garage of een schuur.
Gebruikt u het motorrijtuig niet meer en komt of staat deze niet meer op de openbare weg, kan u een schorsing aanvragen voor een jaar bij het RDW. Zolang deze schorsing geldt, hoeft u niet verzekerd te zijn.
Vraag bij verkoop altijd om een vrijwaring! Dit is het bewijs dat u geen eigenaar meer bent en dat u de verzekering kan stopzetten.

Schadevrije jaren
Vanaf 1 januari 2016 gebruiken verzekeraars een vaste terugvaltabel. Dit houdt in dat de schadevrije jaren volgens vastgelegde regels berekend worden. Bij één schade in een verzekeringsjaar daalt het aantal schadevrije jaren op de polis met vijf jaar, dit is voor iedereen gelijk. Wanneer sprake is van 15 schadevrije jaren of meer, dan daalt het aantal schadevrije jaren altijd naar 10 bij 1 gebeurtenis. Het gebruik van dezelfde terugvaltabel betekent duidelijkheid en voorkomt willekeur. Ook blijft het aantal schadevrije jaren betrouwbaar. Daardoor kunnen verzekeraars de schadevrije jaren juist gebruiken voor het bepalen van de korting. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Klik een verzekering aan en maak een berekening. Voor een juiste premie kunt u het beste contact opnemen met ons kantoor, tel. 0251-241824 of info@jcdelange.nl

Premie berekenen

Heeft u schade? Download dan hier het Schade Aangifte Formulier en stuur deze op naar: Assurantiekantoor J.C. de Lange, Scheldestraat 28, 1966 TE Heemskerk.

Aangesloten bij:

adfiz
team JC de Lange

Contact

Assurantiekantoor J.C. de Lange
Scheldestraat 28
1966 TE Heemskerk

0251-241824
info@jcdelange.nl